Kişisel web sayfası nasıl hazırlanır? Kişisel web sitesine neler ekleyebilirim? En güzel kişisel web sitesi örnekleri hangileridir? Kişisel site şablonları, temaları, scriptleri vs vs… Eğer bu ve benzeri aramalardan birisini yaparak sayfama giriş yaptıysanız, kişisel bir site hazırlamak için ilk adımı attınız demektir. Dahası için lütfen yazımı okumaya devam ediniz 🙂
Neden kişisel web sitesi hazırlamalıyım?
Sizi anlatan bir internet sitenizin olması demek, sizi arayan insanların internet üzerinde sizi daha kolay bulması demektir. Ayrıca geçmişiniz, hedefleriniz, tecrübeleriniz ve iletişim bilgilerinizin yer alacağı bir internet sitesini yayınlayarak, bir anlamda dinamik bir öz geçmiş sayfası oluşturmuş oluyorsunuz.
nuriavci.com sitesini neden hazırlama gereği duyduğumu soracak olursanız, hem web tasarım, seo, grafik animasyon vs. referanslarımı insanlara daha kolay ulaştırmış oluyorum. Hem de internet, web tasarım ve diğer konularda edindiğim tecrübelerimi sayfamda arşivleyerek, gerektiğinde aradığım içeriği daha kolay bulabileceğim bir yedek oluşturmuş oluyorum:) Ek bilgi olarak vermem gerekirse kişisel sitem, 2016 yılı itibariyle günlük yaklaşık 1000 tekil ziyaretçiye hizmet vermekte.
Siz de hem kendiniz hakkında bilgi vermek, hemde yaptığınız işleri, öğrendiklerinizi, tecrübelerinizi kendi sayfanızda arşivleyerek insanların kullanımına sunabilirsiniz.
Kişisel web sayfasını nasıl hazırlayabilirim?
Esasen kişisel web sayfası hazırlamak diye bir şey yoktur. Herhangi bir internet sitesinin nasıl hazırlanacağını öğrendiyseniz kişisel web sayfasının da nasıl hazırlanacağını öğrendiniz demektir. Genel hatları ile bir web sayfasının nasıl hazırlanacağı burada kısa bir yazı ile özetlemek takdir edersiniz ki mümkün olmayacaktır. Web sayfası hazırlamak için gerekli 2 önemli bileşen vardır : Host (web alanı)+ Domain (adres)
İhtiyacınız olan malzemeleri tamamladıysanız sıra geldi web sitenizin hazırlanmasına. Bunun için kod biliyor olmanız sizin için büyük avantaj olur. Ama bilmiyorsanız korkmayın alternatif yöntemler mevcut 🙂 Kod öğrenmeye nereden başlayacağım diyorsanız alın size yol haritası : Html, Php yada Asp, Css, Javascript…
Kodlama olmadan nasıl web sitesi hazırlayabilirim diyenler buradan devam edebilirler 🙂 Bu noktada alternatif yöntem olarak sizin yerinize kodları yazan program, içerik yönetim sistemi yada kişiler devreye girecektir.
Dreamweaver, Frontpage, Web page maker gibi bir masaüstü yazılım kullanarak kod bilgisine gerek duymadan sitenizi hazırlayabilirsiniz. Tabi bu programlarla hazırlayabileceğiniz siteler çok gelişmiş sayfalar olmayacaktır.
Diğer bir yöntem ise içerik yönetim sistemleri. Yani wordpress*, joomla, drupal gibi bir sistemi kullanarak hızlı bir şekilde içinde üyelik, yorum, anket vs desteği olan sitenizi hazırlayabilirsiniz. Ek olarak bu sistemlerin çok sayıda tema ve eklenti desteği olduğunu söylemekte yarar var.
*nuriavci.com ve hazırladığım birçok sitede wordpress içerik yönetim sistemini kullanıyorum.
Eğer içerik yönetim sistemi de sizin için zahmetli bir yöntem ise sizin yerinize bu süreci kontrol edecek bir web master den ücretli yardım alabilirsiniz. Dilerseniz sayfamdaki iletişim formu yada aşağıdaki yorum modülü ile bana ulaşabilirsiniz. Sizin için kişisel bir web sayfasını hazırlayabilirim.
Kişisel web sitesine neler ekleyebilirim?
Öncelikle kişisel web sayfalarında aşağıdaki sayfaların olmasına özen gösteriniz:
– Ana sayfa
– Hakkımda
– İletişim
Bu 3 sayfa kişisel bir web sayfasının olmazsa olmazlarıdır. Ek olarak foto galeri, varsa referanslarım, tavsiye edeceğiniz programlar, beğendiğiniz web sayfalarının olacağı sayfalar hazırlayabilirsiniz.
Buraya kadar saydığımız sayfalar genellikle uzun süre içeriği değişmeyecek, sabit sayfalarda. Özellikle ana sayfanızın içeriği çok merak edilir ve kişisel web sayfası hazırlama aşamasında şu soru sık sorulur : Kişisel web sayfamın ana sayfasına ne ekleyebilirim?
İşte bu sorunun cevabı tamamıyla sizde gizli. Eğer otomobil tutkunuysanız kişisel sayfanızda otomobillerle ilgili tavsiyeleriniz, eleştirileriniz, karşılaştırmalar bulunabilir. Müzikle ilgileniyor ve bir enstrüman çalıyorsanız ilgi duyduğunuz müzik türüne ait videolar, notalar, şarkı sözleri, fotolar eklenebilir.
Bir anlamda ilgi duyduğunuz her şeyi sitenizin ana sayfasında karalayabilir, sizi takip eden ziyaretçilerinizi bilgilendirebilirsiniz.
Kişisel Site Örnekleri:
Not : Kişisel web sitenizi yorum olarak eklerseniz bende buraya web sitenizi örnek kişisel web sitesi olarak ekleyebilirim. Yorumlarınızdaki siteler içerisinden sadece kişisel olanlarını buraya örnek olarak ekliyorum. (Diğer siteleride ziyaretçilerimiz, yorum gönderen ziyaretçimizin isminin üzerine tıklayarak görebilirler.) Böylece kişisel site örneklerini çoğaltmış oluruz. Hemde siz sitenizi tanıtma fırsatı bulmuş olursunuz.
Merhaba. Ben Furkan Mert http://www.furkanmert.com.tr blog yazarıyım. Bu sitede, benim merak ettiğim konular hakkında yaptıgım araştırmaların, paylaşımlarını görüceksiniz.
http://www.beratyuksel.com Kişisel web sitesi örneği olarak kullanabilirsiniz.
http://www.mirzatanriver.com
Örnek kişisel web sitesi olarak yayınlayabilirsiniz.
Güzel bir yazı olmuş, siteniz kişisel site aramasında çok yukarda olmasına rağmen bence 1000tekil ziyaretçi gerçekten azmış.
Bilgilendirme için teşekkürler
dreamweaver de kişisel bir site yapmam lazım staj ödevim ama aklıma bişey gelmiyo ve zorlanıyorum ne yapabilirim aklımda bi fikir yok yardım edermisiniz 🙁
merhaba hoca ben kişisel bir web sitesi yapacağım bu benim ödevim ama çok zorlanıyorum yardım eder misiniz? 🙂
yaptın mı siteni eğer yaptıysan ban verir misin acaba
tek kelimeye harika
tek kelimeyle süper hocam teşekkür ederiz;
bu yazdıklarınız yazı sayesinde bize o kadar çok yardımcı oldunuz ki 🙂
tekrar teşekkür ederim
web sitesi yapmak istiyorum bana yardımcı olun…
Web sitesi yapmaya hala istiyorsanız size yardimci olabilirim.
Yardımcı olabilirm. Nasıl bir site tasarlamak istiyorsunuz
kişisel web sitesi nasıl acılır tskr
mrhblr.Ben de web page maker ile site yapanlardanım.Bu işe amatör olarak başladım ve son olarak geldiğim noktayı sizlerle paylaşmak istiyorum.Nuri Bey örnek oalrak gösterebilirseniz çok sevinirim. http://www.sefikersoz.com – http://www.buyukmagara.com vb….
Arkadaşım, gerçekten faydalı işler yapan gözde sitelerden birisin. Herkez maddi çıkar peşindeyken sen maddiyat dışında fayda sunmaktasın. Samimi teşekkürlerimi sunuyorum. Defalarca…
hocam bu sitede dream viewer yokmu ?Yada bana önerebileceğiniz bi site war mı TEşekkür edrim
Warez program paylaşımında bulunmuyorum. Yani web sitemde dreamweaver program linki yok. Ben teşekkür ederim.
Merhaba, ajax konusunda hiç bir bilgim yok maalesef. yardımcı olamayacağım. kolay gelsin.
Merhaba Nuri Hocam;sitenizi yeni buldum ve çok beğendim bende kişisel bir veb sitesi yapacağım ödev amaçlı fakat bunda ajax kullanmam gerekiyormuş ve ben hiç bilmiyorum ajaxı yardımcı olursanızçok sevinirim..
Bu arada yazınızı apachi2triad ile ilgili gezinirken keşfettim. İndireyim mi indirmeyeyim mi derken, ne olduğunu iyice anlamış olduk yani:))
Bu işlere gayet hakim olduğunuza kanaatim pekişti.
Msn adresi vermişsiniz, yüksek müsaadelerizle eklemek istiyorum.
Tekraren teşekkürler.
Hocam merhaba;
Öncelikle size teşekkürü bir borç biliyorum…
Yaklaşık bir senedir web sayfası işine kafa yoruyorum ve hazır paket kullanarak bir yandan da bundan kurtulmaya çalışıyordum.
Ta ki sizin bu yazınızı okuyana kadar bir türlü kafamda ki karmaşadan kurtulamadım. Yazınızdan sonra Kullandığım dreamweaver’in ne anlama geldiğini, grafik için özellikle başka programın gerektiğini(photoshop fireworks gibi), siz joomla deyince onun ve wordpress’in cms ile ilgili bir teknik olduğunu ve dinamik sayfa yapmakta php/asp bilgisine muhtaçlığı bir şekilde giderdiğini, tema ve modül arasında ki farkı gayet güzel anladım… bir de lokalhost ve ücretli host kavramını tabi…
Ne diyeyim, benim gibi bir acemi geçen sene bu zaman okumuş olsaydı bu yazıyı şimdi bayağı mesafe almış olurdum.
Minnettarım size, sonsuz teşekkürler…
hocem bende namo web editör programı var ama my desing ziyaretçi defteri ve bir kaç programı bunlar asp ve php kodları ile yazılmış bunları web sayfasında kullandıgım program ile nasıl entegre edebilir ve görüntüleyebirim kolay gelsin iyi çalışmalar
hocam tek kelime ile teşekkürler
çok güzel
Merhaba Ali Hocam,
Aşağıdaki verdiğim linkten indireceğiniz apache2triad son sürümü ile ihtiyacınız olan yerel server+mysql ‘i edinebilirsiniz. Kullanımınıda internetten araştırarak bulabilirsiniz. Dediğiniz gibi Joomla yada başka cms sistemleri, scriptleri, kendi yazdığınız php kodlarınızı bu apache2triad ile kuracağınız yerel serverde çalıştırabilirsiniz. Yani hemen domain ve hosting hizmeti almak zorundasınız diye bir zorunluluk yok. iyi çalışmalar.
http://apache2triad.net/
Nuri Hoca Merhaba;
Sanırım aynı meslek deniz bugüne kadar hep programlamayla ilgilendim database adminlik ve programcılık yaptım internette web tasarımı bana uzak bir o kadarda yakın amacım kişisel web sitesi hazırlamak ancak bu Joomla yı önce kendi bilgisayarıma indirip local de çalışıp daha sonra bir hosting alsam olurmu okudumğum makalelerde önce hosting olmalı diyor bir de mySQL kurulumu istiyor bu konuda bilgilendirmenizi rica eder iyi çalışmalar dilerim
Merhaba Nuri Hocam;
Yazılarınızı büyük bir ilgiyle takip etmekteyim. Çok iyi ve anlatımı iyi bir hocaya benziyorsunuz yazılarınızdan anladığım kadarıyla. Bende öğrenciyim sizin kadar profesyonel olmasamda kişisel bir web sitem var. Buraya yazmıyorum belki reklam amaçlı sanarsınız diye. Zaten üst kısma yazdığım. Başarılarınız devamını dilerim, iyi çalışmalar.
Hocam merhaba. İnternette dolaşırken buldum sitenizi. Güzel bir çalışma olmuş gerçekten. “Hakkımda” bölümüne girince sizin Soma’da doğduğunuzu gördüm. Bende Soma’lıyım. 🙂
Anlattıklarınıza katılıyorum. Bana göre Joomla’nın kullanımı başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için zor. Başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için ben “PHP Fusion” u tercih ederim.
Ayrıca host-domain işlemleri için kullanıcılar benimle irtibata geçebilir.